Hotelarze z klasy 3H podczas poniedziałkowych zajęć praktycznych przygotowywali bufet śniadaniowy, nakrycia do spożywania posiłku, a także dekoracje niczym w eleganckim hotelu. Każda grupa (3-5-osobowa) działała według własnego pomysłu na poranny posiłek. Pojawiły się dania na zimno (m.in. wędliny, sery, pieczywo), na ciepło (m.in. amerykańskie naleśniki – pancakes, jajecznica, gofry), soki oraz ciepłe napoje. Bogaty wybór dań (pięknie zaserwowanych) spowodował duże zainteresowanie wśród nauczycieli i uczniów. Komentarze, które pojawiły się po konsumpcji były bardzo pozytywne, a także zachęcające do dalszej pracy w gastronomii hotelowej. Ćwiczenia przebiegały w bardzo wyjątkowej atmosferze, jednak najmilszym momentem było wspólne spożywanie przygotowanych potraw.

mgr Sylwia Suk

Zdjęcia: Weronika Szewczyk, Natalia Knysak oraz Sylwia Suk

 

Comments are closed.