Gastronomicy w Hotelu

W piękny, słoneczny, jesienny dzień 27 września młodzież z klasy III G wybrała się na wycieczkę programową do jak zwykle gościnnego Hotelu ,,Mercure Częstochowa Centrum‘’.
W trzecim roku nauki uczniowie mają już dużą wiedzę teoretyczną z nauczanych przedmiotów zawodowych. Jest to najwyższy czas, aby skonfrontować ją i zobaczyć pracę gastronomii hotelowej na miejscu, w obiekcie. Zwiedzanie rozpoczęliśmy od obejrzenia pracowni kuchennej i zapoznania ze specjalistycznym sprzętem, następnie zwiedziliśmy sale konferencyjne i część hotelową – pokoje i apartamenty. Jako że były to późne godziny poranne mogliśmy także zobaczyć i na miejscu omówić  najważniejszy posiłek w Hotelu jakim jest śniadanie. Po wykonaniu pamiątkowych zdjęć powróciliśmy do szkoły, aby nadal pogłębiać wiedzę dotyczącą gastronomii przed czerwcowymi egzaminami zawodowymi.

Relację spisał Krzysztof Przysuszyński

Pamiątkowe zdjęcie klasy IIIG z mgr Anną Wosik i mgr Martą Zdańską

      Kierownik Gastronomii Hotelu Sonia Weber – Mszyca częstuje młodzież miętówkami podczas zwiedzania sali konferencyjnej

 

 

W pokoju hotelowym

mgr Krzysztof Przysuszyński objaśnia specyfikę funkcjonowania mebli gastronomicznych

Zwiedzanie sali śniadaniowej

Comments are closed.